Izvor:
05.12.2019 u 15:08
0

RADOVI POSLE JEDNE DECENIJE Počela rekonstrukcija Klinike za akušerstvo (VIDEO)

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu započeta je rekonstrukcija lamela B i C, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, a radove je danas obišao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Za rekonstrukciju je Pokrajinska vlada izdvojila 190 miliona dinara.

Reč je o radovima koji su počeli još 2008. godine u vreme bivše Pokrajinske vlade, tokom čijeg je mandata pronevereno, prema nalazu sudskog veštaka 300 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada."

– Započeli smo radove na rekonstrukciji ove klinike koji su trebali da budu završeni pre deceniju. Izdvojili smo sredstva i završićemo ovaj posao na proleće 2020. godine. Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih klinika, cilj nam je da je opremimo najsavremenijom opremom i da što pre bude puštena u funkciju – istakao je Mirović.

On je naveo da su u toku i radovi i nabavka opreme za više klinika Kliničkog centra Vojvodine.

– Imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra u naredna dva meseca, a u toku su i radovi na Internoj klinici – dodao je Mirović.

Za protekle tri i po godine, kako je rekao, urađen je veliki posao u zdravstvenom sistemu, i kroz nabavku najsavremenije opreme i kroz rekonstrukciju većine klinika, ali i kroz poboljšanje materijalnog položaj zaposlenih.

– Zadovoljan sam jer smo uspeli da promenimo stvari u zdravstvenom sistemu AP Vojvodine. Ova oblast godinama je bila na marginama, imamo još mnogo posla jer uslovi za rad i lečenje pacijenta u pojedinim klinikama nisu bili dostojni 21. veka – istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je uporedo s pripremom i planom izgradnje i početka radova na ovom objektu urađena i potpuna rekonstrukcija porodilišta koje je, kako je naveo, bilo u izuzetno lošem stanju, a koje sada odgovara svim standardima.

– Poražavajuće je da je za dve godine rada koliko su trajali radovi, započeti 2008. godine, i deset godina čekanja utrošeno 14 miliona evra za nikad završen objekat – istakao je Gojković.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Ðorđe Ilić izjavio je da će u rekonstruisanom delu Klinike biti smeštena operativna, opšta i urgentna ginekologija i poluintenzivna i intenzivna nega.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter