Izvor:
06.12.2019 u 16:18
0

SVET MORA PREDUZETI ODLUČNE KORAKE: Trivan i Marujama razgovarali o klimatskim promenama!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorom Japana Ðunićijem Marujamom o aktuelnim pitanjima zaštite životne sredine i svetskim naporima u borbi protiv klimatskih promena.

Izazov u globalnim i nacionalnim okvirima, ključna su pitanja očuvanja životne sredine i prirodnih resursa, ali istovremeno predstavljaju i prostor za jačanje bilateralnih odnosa država, uz napredak i razvoj na principima zelene ekonomije.

Ministar Trivan je ukazao na značaj i prve rezultate Konferencije Ujedinjenih nacija o promeni klime COP 25 koja se održava u Madridu, a u čijem radu učestvuje i delegacija Srbije.

Pitanje klimatskih promena postalo dramatično, zbog čega svet mora preduzeti odlučne i efikasne korake – istakao je Trivan.

Ministar je izrazio zahvalnost na pomoći japanske Vlade Srbiji na unapređenju zaštite životne sredine.

Srbija će i dalje pružati puni doprinos svetskim naporima u borbi protiv klimatskih promena preduzimanjem mera za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i primenom drugih mehanizama kao što je pošumljavanje – dodaje on.

Ambasador Marujama naglasio je da će Japan nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na njenom putu ka boljoj i zdravijoj životnoj sredini.

Japan kao ostrvska zemlja posebno je pogođen posledicama klimatskih promena, zbog čega je preduzimanje mehanizama i akcija u ovoj oblasti na međunarodnom planu izuzetno značajnim – istakao je ambasador.

Ublažavanje posledica klimatskih promena predstavlja još jednu sponu između Srbije i Japana u ukupnom procesu jačanja bilateralnih odnosa i razvijanja saradnje na zaštiti životne sredine, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter