Izvor:
06.12.2019 u 18:48
0

DIREKTORAT POKRENUO VANREDNI INSPEKCIJSKI NADZOR NAD KONTORLOM LETA: Ne poštuju se procedure!

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo pokrenuo je vanredni inspekcijski nadzor nad Kontrolom letenja Srbije i Crne Gore i to nakon saopštenja Kontrole u kojem se navodi da se već duže ne poštuju procedure koje se odnose na stres kontrolora letenja, a što može da ugrozi bezbednost vazdušnog prostora.

Vanredni nadzor odnosi na tri lokacije, na Beograd, Niš i Kraljevo, a cilj je da se utvrdi usaglašenosti rada SMATSA doo sa odredbama Pravilnika o radnom vremenu kontrolora letenja na operativnom radnom mestu.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) reagovala je na tvrdnje sindikata kontrole letenja i saopštila da se vazdušni saobraćaj u njihovoj nadležnosti odvija bezbedno i neometano i u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju i međunarodnim standardima.

Oni su uputili poziv sindikatima da obrazuju odbor za pregovore koji čine predstavnici reprezentativnih sindikata i početak pregovora zakazao za 12. decembar.

Za Radio Slobodna Evropa SE u sindikatu je potvrđeno da će se odazvati ovom pozivu na razgovore.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter