Izvor:
12.12.2019 u 03:27
0

DUGUJU MILIONE: OVO su najveći poreski dužnici u SRBIJI! (FOTO)

Samo prvih 10 dužnika sa liste od 394 neplatiše u kategoriji aktivnih firmi državi za porez duguje više od sedam milijardi dinara.

Posle malo manje od dve godine Poreska uprava objavila je podatke o najvećim poreskim dužnicima u Srbiji. Iako se lista među prvom petorkom promenila, na spisku su i dalje firme koje su u vlasništvu: Marka Miškovića, Miroslava Bogićevića i Dragana Đurića.

Prvi na listi poreskih dužnika zaključno sa 30. novembrom nalazi se firma „Mera invest“ sa dugom od 1,08 milijardi dinara, što je više od devet miliona evra. Firma je u vlasništvu kompanije „Mera investment fand limitid“ sa Kipra, iza koje stoji Marko Mišković. Podaci poreznika pokazuju da je dug Miškovićeve firme porastao za 70 miliona dinara za nepune dve godine.

„Zekstra“ Dragana Đurića je na devetom mestu, sa 524 miliona dinara duga, dok je firma Miroslava Bogićevića Koncern „Farmakom MB“ na 222 mestu, sa dugom od 34,4 miliona.

Druga na listi dužnika je firma „Magma prom“ iz Šapca u vlasništvu Milana Trnavčevića, sa dugom od 990 miliona dinara. I ova firma je povećala dugovanja za 123 miliona dinara u odnosu na kraj 2017, a inače je dovođena u vezu s Bogićevićevim „Farmakomom“.

Treći najveći neplatiša je kompanija „Dunav grupa agregati“, koja duguje za porez nešto manje od 800 miliona dinara. Koreni vlasništva ove firme sežu do Roterdama u Holandiji, odnosno do firme „JKR načural risors eksploitejšen B. V“.

Izvor: kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter