Izvor:
10.05.2016 u 21:53
0

KOSOVSKA MITROVICA: Izlio se mazut iz KBC u IBAR

Iz toplane Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici došlo je do izlivanja mazuta, a nadležni iz ove ustanove danas, dan nakon incidenta, ističu da nema opasnosti od zagađenja reke Ibar.

Kosovska policija je pokrenula istragu povodom ovog slučaja, a nadležno kosovsko tužilaštvo ocenilo je da se radi o krivičnom delu uništavanja životne sredine.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović izjavio je da je na pomoćnom rezervoaru toplane došlo do tehničkog kvara juče i do izlivanja manje količine mazuta, koji je kanalom stigao do obližnje ulice gde se razlio po ulici.

"Vrlo brzo su intervenisali radnici Vodovoda, JKP ''Standard'' i tehnička služba Zdravstvenog centra, pa je mazut mehanički skupljan lopatama i kofama i lociran u burad koja su u deponiji u krugu Zdravstvenog centra. Na mestu izlivanja bačen je i pesak", rekao je Ivanović.

On je istakao da misli da ne postoji ozbiljna opasnost od zagađenja, pogotovo ne pijaće vode i reke Ibar jer, kako smatra, količina nije bila velika i nije mogla ni da stigne do reke.

Ivanović je kazao da je ovaj problem saniran, a da je izlivanje mazuta izazvao, kako pretpostavlja, zaglavljen plovak u pomoćnom rezervoaru toplane KBC koji je odmah zatvoren. Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je juče u 15:20 policiji prijavljeno da se iz Zdravstvenog centra izlio mazut u kanalizaciju.

"Ekipe za uviđaj su odmah izašle na lice mesta – istražna i forenzička jedinica kao i vatrogasne jedinice. Uviđaj je izvršen na licu mesta. Takođe, forenzičari su uzeli uzorak iz reke Ibar radi utvrđivanja daljeg stanja", rekao je Bojić.

On je kazao da je u vezi sa ovim slučajem kontaktirano nadležno Tužilastvo koje je slučaj okarakterisalo kao uništenje životne sredine.

Policija preduzima dalje mere i radnje vezano za ovaj slučaj, a uzorci će biti poslati u Prištinu na dalju analizu, kazao je Bojić.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/TomOdeb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter