Izvor:
14.12.2016 u 14:16
0

Danas idite do crkve i zapalite sveće: Na ovaj PRAZNIK obavezno uradite jednu stvar za ZDRAVLJE svojih najmilijih!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen sećanju na Svetog Proroka Nauma i Svetog Filareta Milostivog.

Sveti Prorok Naum jedan je od 12 malih proroka Svetog pisma. Njegova knjiga, po njemu nazvana Knjiga proroka Nauma. Opisao je kraj asirskog carstva, i njegov glavni grad, Ninivu, u živom poetskom stilu.

Malo se zna o ličnom životu proroka Nauma. Njegova dela uzimaju se kao proročanstvo ili kao istorija. Pretpotstavlja se da su njegovi spisi zapisani oko 615. p.n.e, neposredno pred pad Asirije.

Rodom je iz plemena Simeonova, iz mesta Elkesema od one strane Jordana. Živeo je sedam stotina godina pre Hrista. Na dve stotine godina posle proroka Jone prorekao je propast Ninive.

Od propovedi Jonine Ninevićani behu se pokajali, zbog čega ih Bog poštedi i ne pogubi. No vremenom oni zaboraviše milost Božju i ponovo se pokvariše.

Prorok Naum proriče im propast. Pa kako ne bi pokajanja, ne bi ni poštede. Od zemljotresa, poplave i ognja propade sav grad, tako da mu se više ni mesto ne raspoznavaše.

Danas obavezno idite do crkve, pomolite se i zapalite sveće za zdravlje.

Happytv.rs
Foto: Printscreen/YouTube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter