Izvor:
15.12.2016 u 22:33
0

Uprkos negodovanju nastavnika: Učenik koji je ošamario profesorku – PREŠAO U DRUGU ŠKOLU!

Kolektiv Mašinske škole “Kosmaj” u Sopotu prihvatio je maloletnog V. P. (16), koji je prošle sedmice ošamario profesorku, bez bojazni da će se slična situacija ponovo dogoditi.

Navode i da će se zajedno boriti da ga izvedu na pravi put, kao i da nikakvo loše ponašanje, čak ni podizanje glasa neće tolerisati.

Incident u Tehničkoj školi u Mladenovcu dogodio se u ponedeljak, a maloletni V. P. je sa roditeljima u četvrtak došao u našu školu sa zahtevom da pohađa našu ustanovu – navodi Živorad Oketić, direktor Mašinske škole “Kosmaj”.

Mi smo najbliža obrazovna ustanova sa tim profilom i razumljivo je zašto su roditelji prvo kod nas došli. Znajući šta se dogodilo, sa detetom sam prvo ja razgovarao, tražio da mi objasni šta se to dogodilo u njegovoj bivšoj školi. Zatim je i tim za borbu protiv nasilja, na čelu sa našim pedagogom, obavio sa njim razgovor – kaže direktor ove škole.

Kaže da su se složili da “dete ne može da ostane na ulici”, bez škole, te da su zato odlučili da ga prime. Da mu je sve detaljno predočeno šta će se desiti ako se slična situacija ponovi.

Priznaje i da je bilo negodovanja nastavnika. Plašili su se njegovog upisa zbog reputacije škole, zato što ne znaju kako će uticati na ostale đake, ali ni da li će moći da izađu na kraj s njim.

Razgovarali smo i sa svim đacima u njegovom novom odeljenju. Rekli smo deci da ne smeju da ga slušaju, nasedaju na njegove provokacije. Zadužili smo i školskog policajca da ih češće proverava. On je tu tek četiri dana i period prilagođavanja traje.

Učenici odeljenja II/1, u koje je V. P. upisan, kažu da se zasad dobro uklopio.

Bolji je od svih drugih koji su došli iz Tehničke škole u Mladenovcu. On je šesti ili sedmi učenik koji je prešao ovde. Za razliku od njih, on nešto i zna – pričaju školarci.

Izvor: Vecernje novosti
Foto: Penn State University

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter