Izvor:
03.01.2017 u 20:52
0

Inicijativa u čast sećanja na heroje: Studenti podneli predlog da MIG-ovi dobijeni od Rusije budu naslikani likovima naših pilota stradalih u NATO agresiji! (FOTO GALERIJA)

Zahtev se pojavio na Fejsbuku i odmah izazvao brojne komentare, a aktivisti organizacije se nadaju da će predlog biti prihvaćen.

Organizacija “Studenti za istinu“, koju čine ljudi različitih profesija i uzrasta, zatražila je od Ministarstva odbrane Srbije da na avionima MiG 29, koje će Srbija dobiti od Rusije, budu naslikani likovi srpskih pilota poginulih u NATO agresiji 1999. godine.

Zahtev se pojavio na Fejsbuku i odmah izazvao brojne komentare, a aktivisti organizacije se nadaju da će predlog biti prihvaćen.

Član i jedan od osnivača te organizacije Neven Đenadija rekao je za „Lajf“ da je dolazak lovaca MiG 29 veoma važan za Srbiju.

– U svemu ovome postoji neka simbolika, jer je prvi avion srpske vojske bio ’duks‘ ruske proizvodnje, u to vreme kupljen u Rusiji novcem koji su prikupili SPC i čitaoci petrogradskog lista ’Novo Vreme – rekao je on.

Na ideju da se likovi srpskih heroja naslikaju na avionima dobijenim iz Rusije došao je slučajno.

– Kada sam saznao da Srbija dobija ’migove‘, prva stvar koja mi je pala na pamet jeste ta da su naši piloti koji su 1999. godine herojski dali živote za svoju zemlju u borbi protiv NATO-a nastradali uglavnom zbog neispravnosti aparata. To je tužna epizoda, ali nam daje živopisnu lekciju o tome kako se bori za svoju zemlju.

Takvih primera je bilo i u balkanskim ratovima, ali i u Prvom i Drugom svetskom ratu. Predlog je sasvim adekvatan i ovo je dobra prilika da se setimo svih naših pilota heroja – dodao je Đenadija.

On kaže da je predlog ideje iznesen u pismu upućenom Ministarstvu odbrane, a aktivisti trenutno čekaju odgovor i spremni su da dostave svoje varijante maketa i nude pomoć u realizaciji ideje.

Telegraf.rs/sputniknews
Foto: Facebook Studenti za istinu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter