Izvor:
13.01.2017 u 02:29
0

Stop tzv. maloj korupciji: Od ovog datuma UKIDA SE overa zdravstvenih knjižica!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.

Kako je rekla, državna uprava već ima podatke kao dokaz da li je građanin osiguran ili nije i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje.

– Sa uvođenjem sve većeg elektronskog servisa, staćemo na put ‘maloj korupciji – rekla je Brnabićeva novinarima posle sastanka sa Gudrun Mosler Tornstrom u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

– To je korupcija kada vi dođete i neko vam traži 20, 30, 50 evra ili 100 evra da za vas prikupi podatke brže nego za nekog drugog. Elektronska uprava nam dozvoljava mnogo veću transparentnost, da imamo mnogo veći nadzor i uvid u to kako se vode postupci na lokalu I kako se tretiraju građani, što u ovom trenutku ne znamo – istakla je Brnabićeva.

Ona je istakla da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ostaje otvoreno za sve sugestije građana, te da je dala nalog kabinetu da se mora odgovoriti svima.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter