Izvor:
15.01.2017 u 21:06
0

Herojski podvig vatrogasaca iz Vladičinog Hana: Posle probijanja kroz smetove spasli starca (84)!

Vatrogasci iz Vladičinog Hana nakon četiri dana probijanja kroz smetove evakuisali su Tomislava Milenkovića (84) asmatičara iz sela Zebince mahala Popovac.

Nakon primljenog poziva od kriznog štaba opštine Vladičin Han u spasavanje bolesnog starca krenuli su vatrogasci sa ekipom Hitne pomoći.

Kako se saznaje vatrogasci su po snežnoj mećavi koja je ponovo u subotu zahvatila područje Vladićinog Hana morali da probiju put u dužini od pet kilometara kako bi došli do bolesnog čoveka kome je hitno bila potrebna pomoć.

Put je raščišćavao buldožer, ali je starac kilometer i po nošen na nosilima . Selo Zebince od Vladičinog Hana udaljeno je 15 kilometara.

Radi se o najudaljenijem selu od Vladičinog Hana na padinama Kukavice. To nam je četvrti slučaj evakuacije danas. Tomislav Milenković (84) srećom nije bio životno ugrožen. Prethodnih dana mu je lekarska pomoć ukazana u kućnim uslovima u kojima je primio terapiju. Dobio je injekciju protiv gušenja i popustilo ga je, prethodnih dana je bio veći rizik da se transportuje.

Sankama uz pomoć vatrogasaca, ekipe Hitne pomoći su se probijale do njega. Međutim bolje je da se hospitalizuje, jer svakodnevno po ovim uslovima ne možemo da dođemo do njega.

– To su mahom staračka domaćinstva u kojima žive hronični bolesnici – objašnjava Saša Stanković, direktor Doma zdravlja u Vladičinom Hanu.

Nakon evakuacije Tomislav Milenković (84)je zbrinut u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter