Izvor:
06.03.2017 u 06:56
0

SPASAVANJE POSRNULOG GIGANTA: Kinezi na korak od preuzimanja RTB ,,Bor“ !

Kinezi su blizu odluke da preuzmu Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor, ali su za to pripremili i listu uslova koju će podneti Vladi Srbije, piše beogradski dnevni list "Blic" u izanju od ponedeljka.

– U RTB Bor trebalo bi da udje jedna od navećih kineskih kompanija iz rudarskog kompleksa uz dogovor s državnom administracijom te zemlje. Ime ove kompanije krije se kao najstrože čuvana tajna – piše list.

"Blic" navodi da se zna da je to jedna od najmoćnijih kompanija u Kini koja je medju prvih pet u toj zemlji u toj privrednoj grani.

– Kinezi su jasno savili do znanja da ih ne zanimaju nagomilani dugovi RTB-a koji se mere milijardama… Po svemu sudeći, Vlada Srbije će morati da donese odluku da RTB-u otpiše sve dugove prema javnim preduzećima, pre svega one za struju – naveo je izvor "Blica".

U članku piše da Kinezi insistiraju na tome da njihov menadžment preuzme kompletnu kontrolu nad RTB-om i da traže otpuštanje većeg broja zaposlenih, a da socijalni program plati Srbija.

Vlada Srbije je u decembru raspisala javni poziv za izbor profesionalnog menadžmenta i savetovanja u upravljanju RTB Bor.

Beta/Blic
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter