Izvor:
26.05.2016 u 04:00
0

HAVARIJA U NIŠKOJ LIVNICI: Usijani metal izlio se iz peći!

U livnici fabrike "Kopeks MIN-liv" u Nišu došlo je do havarije na peći za pretapanje čelika i izlivanja usijanog metala, javio je beogradski medij.

Kako je preneo list, brzo su intervenisali pripadnici niške Uprave za vanredne situacije koji su situaciju stavili pod kontrolu, a za lekare Hitne pomoći nije bilo posla jer, prema prvim infromacijama, niko nije povređen.

List navodi da je došlo do pucanja donjeg dela ove peći pod okolnostima koje se još uvek utvrđuju, tako da je iz nje iscureo topljeni čelik u prostor fabričke hale.

– Najveći deo užarene mase završio je u šahtu oko same peći i predviđen je upravo za ovakve akcidentne situacije. Manji deo topljenog čelika koji je preostao, ugasili su peskom pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a – kazao je izvor lista.

Dodaje se da je reč o nekadašnjoj livnici MIN “Sivi liv”, privatizovanoj 2007. prodajom poljskom “Kopeksu”.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter