Izvor:
21.04.2017 u 17:06
0

PENZIONERI, EVO KAKO DA STVARNO ZARADITE DODATNI NOVAC!

Milion penzionera prima mesečno manje od 25.000 dinara. Međutim, procenjuje se da, iako većina nema većih zdravstvenih problema, samo dva odsto povremeno radi. Pored napornog rada u smenama, poput čuvara banaka ili u kioscima, postoje i mnoge druge mogućnosti kako dodatno može da se zaradi neki dinar, bez velikog napora i uz zadovoljstvo. Gotovo da ne postoji hobi ili veština koja ne donosi novac.

1. PRAVLJENJE SUVENIRA

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/igracka.jpg?m=1492015916

– Pravljenje suvenira je najjednostavniji način da se dodatno zaradi – kaže Dejan Milosavljević iz Nacionalne asocijacije za stare umetničke zanate i domaću radinost. – To je odlična dopunska delatnost, ali ne mogu se očekivati velike pare i redovan prihod. Novac može da se zaradi u sezoni kada ima turista, a to je od proleća do jeseni.

Najvažnije za ovaj posao je biti kreativan i imati sposobnost ili zanat. Tržište je prezasićeno dekupaž poslužavnicima i saksijama sa cvetnim dezenom, ali možda će kutije za naočare ili narukvice sa kopijama čuvenih slika moći brže da se prodaju. Takođe, sve što se pravi za decu mora da bude aktuelno, u čemu može da pomogne gledanje crtanih filmova.

2. UZGAJANJE CVEĆA

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/sobno-cvece.jpg?m=1492220637

CVEĆE I KAKTUSIKO ima vrt, najjednostavnije je da prodaje cvetnice koje se mogu gajiti kao rasad, a jedino ulaganje je 50 dinara za kesicu semena. Međutim, ne treba se "takmičiti" s velikim proizvođačima petunija i viola, već pronaći biljke kojih ima manje, a štite od uboda komaraca, donose sreću i novac, imaju egzotične listove i slično. Ljubitelji kaktusa koji nemaju baštu mogli bi da zarade jer je trenutno zabranjen uvoz sukulenata.

3. IZDAVANJE STANA

http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/horor-stan-01.jpg?m=1465914722

Vlasnici stanova u centru grada imaju blago koje bi morali da koriste dok čekaju skromnu penziju. Ukoliko nemaju vikendicu, mogu da iznajme stan van centra za manje novca i svoj izdaju turistima. Najbolji prihod se dobija kada lično vlasnik daje ključ, čisti i menja posteljinu, jer već ima dovoljno slobodnog vremena. Međutim, stan može i da preda agenciji i samo da se uzima novac.

5. PISANJE SEMINARSKIH RADOVA

http://images.happytv.tv/var/resizes/DRUSTVO/studenti-01.jpg?m=1469347725

Pored privatnih časova (iz svih predmeta) mogu i da rade domaće zadatke sa decom, možda i brinu o njima kad se vrate iz škole, dok roditelji ne dođu kući. Mogu da pogledaju plan rada za osnovnu i srednju školu i prepričaju deci lektire, pripreme pismene radove iz srpskog jezika i književnosti, biologije, geografije, istorije… Radove mogu da pošalju i mejlom. Seminarski i diplomski radovi su skuplji (oko 100 evra i više) i pišu se prema dogovorenoj temi i literaturi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter