Izvor:
22.04.2017 u 23:54
0

POČEO PROTEST I U NOVOM SADU: Okupljanje 20. dan zaredom, demonstranti krenuli ka Vladi Srbije! (video, uživo)

BEOGRAD – Studenti i nezadovoljni građani okupili su se 20. dan zaredom u centru Beograda, uspred zgrade SANU. Ovog puta sa njima su i naučnici.

18.30 Demonstranti su stigli do krunske ulice, gde će se zaustaviti kod Muzeja Nikole Tesle.

18.25 Protest se večeras održava i u Novom Sadu. Građani se okupljaju u centru i pripremaju za šetnju.

18.20 Tokom prolaska kolone kroz Bulevar, zapaljene su bakla, a atmosfera je vesela

18.15 Kolona u kojoj je nekoliko hiljada ljudi je prošla pored Skupštine Srbije i nastavila Biulevarom kralja Aleksandra ka Beogradskoj i Slaviji.

18.00 Predviđeno je da kolona ide do muzeja Nikole Tesle a kasnije i do do Vlade Srbije, Učesnici skandiraju parole kao i proteklih dana protesta, a na skupu nema incidenata.

17.45 Protestna kolona je krenula od zgrade SANU ka Skupštini Srbije.

Evo protesta. @RTS_Vesti
"Saka jada"#Beograd #protest #protest2017 #protivdiktature #izbori2017 pic.twitter.com/dr1D8a8Avr

— Doktor iz Zemuna (@tamodaleko) April 22, 2017

– Naučni marš je globalni pokret koji se održava u 600 gradova širom sveta. A u Srbiji mi imamo sprecifične probleme, a to su loša izdvajanja za nauku, odnosno najmanji budžet za nauku u regionu i Evropi, a naučnici se ne finansiraju institucionalno, nego isključivo od prokejta do projekta – istakla je Milena Repajić, istraživač na Filozofskom fakultetu.

Kurir
Foto: Twitter/Doktor iz Zemuna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter