Izvor:
23.04.2017 u 01:09
0

NIKOLIĆ GRADI ŽENSKI MANASTIR: Uskoro osveštenje hrama u rodnoj Bajčetini! (foto)

Svečano Nikolići će Hram Svetog velikomučenika Dimitrija osveštati 27. maja, a pri kraju je i izgradnja manastirskog konaka.

Odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić otkrio da u rodnoj Bajčetini pravi manastir koji će najverovatnije biti ženski!

To mu je, kako nam kaže Nikolić, predložio vladika Jovan šumadijski.

– Crkva koju smo moja porodica i ja započeli 2013. godine, o čemu ste baš vi u Kuriru prvi i pisali, skoro je potpuno gotova. Vladika Jovan je predložio da se zove Hram Svetog velikomučenika Dimitrija. Pitao nas je koja je najčešća slava u selu, a pošto je to Mitrovdan, predložio je da se crkva zove po tom svecu – otkriva nam Nikolić i dodaje:

– Srećan sam što sam ispunio tu želju i što smo izgradili tako lep hram. Planiramo da ga osveštamo 27. maja, a pri kraju je i izgradnja manastirskog konaka. Vladika Jovan je predložio da to bude manastir i da bude ženski i najverovatnije će tako i biti.

Nikolić kaže i da je njegova crkva na mestu na kojem se praktično graniče sela Bajčetina i Gledić, i pripada Eparhiji žičkoj.

predsednik je crkvu počeo da gradi 2013. godine. Temelj crkve, koja je građena prema projektu novosadskog arhitekte Nikole Relje, osveštan je 15. oktobra 2013.

Esspreso
Foto: Printsreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter