Izvor:
06.05.2017 u 16:24
0

SRPSKI TURISTI U PROBLEMU: Letovanje u Grčkoj drastično poskupelo!

Ni grčko more nije jeftino kao što je nekad bilo! Naime, cene aranžmana po osobi krajem maja nisu prelazile 50 evra uz doplatu za autobuski prevoz pa je to bio povod za četvorodnevni boravak u mestima šezdesetak kilometara od Soluna uz obalu mora.

Grčke vlasti, suočene sa novim uslovima Međunarodnog monetarnog fonda i procesom finansijske konsolidacije, uočljivo su pojačale finansijsku kontrolu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji. Kontrole su počele odmah nakon otvaranja lokala, pa je bilo primetno, što ranijih godina nije bio slučaj, da ugostiteljske usluge prati sve češće i izdavanje fiskalnih računa.

Zbog pojačane finansijske kontrole procene su da će cene ovog leta biti i do 20 odsto veće.

Cena girosa je ostala 2,2 evra, s tom razlikom što se svaki dodatak naplaćuje 0,3 centi (paradajz, pavlaka, luk ). Cena ovog najpopularnijeg grčkog specijaliteta kada je u pitanju porcija kreće se od 6,5 do osam evra, što je u proseku povećanje za oko deset procenata. Espreso je 1,2, pivo od 2,5 do četiri evra i to će prema najavama biti i cena za ovu sezonu.

Zvanično, turistička sezona u Grčkoj počinje 20. maja. Do tada cene prenoćišta u dvokrevetnoj sobi sa kuhinjom kreću se od 20 do 30 evra u zavisnosti od kategorije. Grčki turistički radnici očekuju da će ove godine imati za više od 20 procenata više noćenja s obzirom na situaciju u Turskoj, koja je, kako kažu, "najveći konkurent".

Cene aranžmana u mestima i na ostrvima na jugu koji su bliže Atini i nude veći komfor, više su u odnosu na mesta na severu i do 40 procenata, u zavisnosti od kategorije smeštaja i vrste hotelske usluge.

Izvor: Danas

Foto: Facebook/amnesiatherealbar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter