Izvor:
07.05.2017 u 12:15
0

SRBIJU URNISALO NEVREME: Pao krov na kafić, reke poplavile kuće!

Teško nevreme s kišom i gradom pogodilo je prethodnih dana veći deo Srbije, nanevši ogromnu štetu domaćinstvima, ali i preduzetnicima.

Tako je tokom jučerašnjeg nevremena u Beogradu, u Resavskoj ulici, pala fasada i u potpunosti uništila baštu kafića, u kojoj, srećom, zbog kiše nikoga nije bilo, dok je u Zemun polju vetar iščupao drvo, koje je palo u dvorište.

Usled obilnih padavina u selu Novo Selo u Kuršumliji, preksinoć je poplavljeno osam kuća i pomoćnih objekata. Nadležni iz te opštine smatraju da je ljudski faktor osnovni uzrok izlivanja potoka. Građani, inače, bacaju smeće i drugi otpad u potoke i na njihove obale, pa su se dva potoka izlila i deo sela okružila bujicom.
– Bilo je strašno. Za deset minuta sve je bilo poplavljeno. Nikada nisam video veću količinu vode na ovom prostoru za tako kratko vreme – kaže očevidac Dejan Simić.

Bujica je kod Barlova odnela i zatrpala deo pruge, a magistralni put Niš-Priština je oštećen. Prema rečima očevica, silina vode prevrnula je kabinu kamiona parkiranog nedaleko od kuća.
– Bilo je strahovito. Za trenutak smo bili pod vodom. Satima smo se mučili da stabilizujemo situaciju, a najteže je bilo spasiti stoku – dodaje sagovornik.

Voda je počela brzo da se povlači, ali za tih deset minuta napravila je ogromnu štetu. Žrtava, srećom, nije bilo.

Nekoliko sela susedne, blačke opštine pogodio je grad veličine lešnika, uništivši ostatak voća koje je preživelo prošlonedeljne mrazeve.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter