Izvor:
05.06.2016 u 16:39
0

KONFERENCIJA „OPEN SWEDEN“: Očekuje se prisustvo premijera Vučića

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na konferenciji "Open Sweden" u Klubu poslanika, u Tolstojevoj 2.

Nakon konferencije, premijer će prisustvovati prijemu u čast obeležavanja Nacionalnog dana Švedske.

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima Vlade Srbije, na konferenciji će, pored Vučića, govoriti švedski ambasador Krister Asp i šefica pregovaračkog tima Srbije za pregovore o pridruživanju Evropskoj uniji Tanja Miščević.

Ta konferencija, mini seminar, biće posvećena obeležavanju 250. godišnjice od usvajanja prvog akta o slobodi izražavanja u svetu, koji je donet u Švedskoj. Obeležavanjem ove godišnjice ukazuje se i na važnost poglavlja 23 i 24, kako za Srbiju, tako i za Evropsku uniju, kao i na važnost da pomenuta poglavlja budu otvorena u bliskoj budućnosti, ističe se u saopštenju.

Poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i unutrašnje poslove, imaju za cilj uspostavljanje vladavine prava, slobode i bezbednosti u Evropskoj uniji.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter