Izvor:
25.05.2017 u 17:04
0

PREDSTAVLJEN NOVI FIJAT 500L: „Kragujevčanin“ stiže na ulice već u julu! (FOTO)

Kragujevački "fijat 500L" dobio je novi izgled, a na ulicama će se pojaviti već u julu.

Novi izgled "fijat 500L" dobio je posle pet godina proizvodnje u nekadašnjim pogonima "Zastave". Iako vizuelne razlike između dosadašnjeg i restilizovanog modela nisu velike, u "Fijat – Krajsler automobilima" kažu da novi "fijat 500L" ima čak 40 odsto novih komponenti.

Verzija je dizajnirana tako da naglasi pripadnost porodičnoj liniji modela naglašavajući ključne karakteristike njegovog stila, radi krajnje upečatljivog identiteta – navode u "Fijatu" i dodaju da je prilikom restilizovanja kombinovan stil modela 500 sa prostranošću i funkcionalnošću višenamenskog vozila kakav je 500L.

Novi "fijat 500L" imaće tri verzije – urban, kros i vagon. Urban je standardna verzija 500L. Kros je namenjen i za terensku vožnju pa ima povišeno odstojanje od tla i tri različita režima u zavisnosti od uslova puta – za normalnu vožnju, kretanje po snegu i ledu i kretanje po nizbrdici sa većim nagibom. Vagon je produžena verzija koja ima više prostora u kabini i veći prtljažnik, a postoji i opcija za sedam sedišta.

Što se izgleda tiče, nova verzija "fijata 500L" dobila je agresivniji i "mišićaviji" izgled. Prednji deo je ima uzdignutiji izgled nego do sada, donji usisnik za vazduh je veći, a na braniku je prisutna kontrastna kombinacija hroma i crne plastike. Svetla su gotovo identična, ali su dobila LED detalje. Slično je i na zadnjem delu, koji je sada naglašeniji i manje zaobljen. Branik je takođe dobio hromirane detalje, a drugačija su svetla za vožnju unazad i za vožnju po magli.

Kragujevački "fića" doživeo je promene i u unutrašnjosti. Dobio je novi volan, a između brzinomera i obrtomera sada je kolor displej od 3,5 inča koji prikazuje podatke putnog računara. Pored toga, imaće i sedmoinčni ekran na centralnoj konzoli.

Novi naprednji sistem integracije pametnog telefona debituje na modelu 500L. Sada možete pristupati glavnim aplikacijama na vašem pametnom telefonu direktno preko dodirnog ekrana visoke rezolucije, promera sedam inča, sistema Uconnect HD Live, koji je integrisan u instrument tablu. Sistem je u ponudi i sa Apple Car Play integracijom i kompatibilan je sa Android AutoTM funkcijom – navode u "Fijatu" i dodaju da će ovaj sistem imati hendsfri blutut, audio-striming, funkcije čitanja teksta i prepoznavanja glasa, AUX i USB portove sa integracijom iPod uređaja, komande na upravljaču.

U "Fijatu" kažu da će restilizovani 500L imati 37 kombinacija boja.

Svečanost povodom početka proizvodnje biće održana u četvrtak 25. maja u krugu fabrike u Kragujevcu, kada će osveženi 500L i zvanično biti predstavljen.

Inače, kragujevački 500L i dalje je najprodavaniji u Evropi u svom segmentu malog MPV vozila. Za prva tri meseca 2017. godine prodato je gotovo 20.000 automobila, čak 6.000 više od drugoplasirane "opel merive". Od početka proizvodnje do kraja 2016. godine prodato je više od 380.000 "fijata 500L".

Motori kao i do sada

Redizajnirani 500L imaće identične motore kao i do sada. Kako navode iz "Fijata", u ponudi su dva benzinca zapremine 1,4 litra, jedan sa 16 ventila i 95 konjskih snaga i drugi turbo-džet sa 120 konja. Ovaj model imaće i 0,9 litarski TwinAir motor, ali on neće biti u ponudi u Srbiji. Benzinac sa TNG uređajem biće 1,4 TJET, dok će metanski uređaj biti u ponudi sa 0,9 litarskim motorom. Dva dizela su dobro poznati 1,3 i 1,6 multidžet motori sa 95 i 120 konjskih snaga.

Izvor: Blic
Foto: Twitter/AlphaContracts

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter