Izvor:
13.06.2017 u 21:32
0

Evropska poslanica traži: ISTRAŽITE DA LI SRBI UMIRU OD RAKA ZBOG BOMBARDOVANJA 99!

Poslanica Evropskog parlamenta (EP) Urlike Lučanek, poznata po izrazito negativnim stavovima prema Srbima, uložila je amandamn na Rezoluciju o Srbiji i traži da EU ispita da li je tačno da je povećana smrtnost od raka posle bombardovanja 1999. godine. Naime, EP večeras u Strazburu finalizuje tekst Rezolucije o Srbiji koja bi trebalo da bude izglasana sutra. Evropski parlamentarci razmotriće večeras i nove amandamane koji su u međuvremnu podneti na izveštaj.
Savez liberala i demokrata za Evropu podneo je amandman kojim se izražava "zabrinutost zbog prisustva ruskih vazduhoplovih snaga u vojnoj bazi u Nišu”. Istovremeno, Ulrike Lunaček ispred evropskih Zelenih podnela je amandman kojim se izražava žaljenje što Srbija nije podržala Rezoluciju UN o Krimu kojom se tražilo raspoređivanje posmatračke misije na tom poluostrvu.
Lunaček je takođe potpisnica amandamna kojim se izražava zabrinutost zbog izveštaja Instituta Batut koji govori da je od NATO bombardovanja 1999. godine u Srbiji povećan broj umrlih i obolelih od bolesti povezanih sa leukemijom.
Evropska komiisja se poziva da “istraži ovaj problem i obezbedi srpskim vlastima tehničku i medicinsku pomoć za rešavanje posledica ove situacije”.
Poslanici Lunaček i Šoltes podneli su i amandaman u kome se izražava žaljenje zbog odluke srpski vlasti da ne dozvoli prisustvo predsednici Kosova Atifeti Jahjagi festivalu ”Merdita, Dobar dan”, koji je održan u Beogradu na šta je Priština "uzvratila” zabranom ulaska ministru za rad Aleksandru Vulinu na Kosovo.
U amandamnu se konstatuje da ove odluke nisu u skladu sa dogovorom o slobodi kretanje iz okvira Brisleskog sporazuma. Ispred grupe Socijaldemokrata, poslanici Tanja Fajon, Vikror Boštinaru i Knut Flekenštajn podneli su amandamn koji se ”uzimaju u obzir rezulatati predsedničkih izbora u Srbiji od 2. aprila i oštro osuđuje retorika zvnačnika na vlasti i pro vladinih medija protiv ostalih predsedničkih kandidata” i ”sa žaljenjem konstatuje nejednak pristup kandidata medijima tokom kampanje, kao i prekid rada parlamenta”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter