parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MALI SE SASTAO SA KRISTIN MORO U OPROŠTAJNOJ POSETI: Razgovarao o projektima grada i preduzeća iz Francuske!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Francuske Kristin Moro, sa kojom je razgovarao o projektima na kojima grad radi sa preduzećima i kompanijama iz Francuske.

Mali je istakao da se 13. jula očekuju bar dve ponude francuskih kompanija za projekat sređivanja deponije u Vinči, odnosno za izgradnju postrojenja za proizvodnju energije iz smeća, kao i da u narednih nekoliko dana budu završeni detalji u vezi sporazuma o razumevanju za početak studije o izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa.

Mali je na sastanku naveo da u Beogradu ima više od 500 aktivnih gradilišta, kao i da se radi na uređenju grada, sređivanju fasada i pretvaranju centra u pešačku zonu.

"Ove godine sređujemo oko 180 fasada i svaka od njih će imati dekorativno osvetljenje. Time menjamo sliku našeg grada nabolje i Beograd činimo lepšim i kvalitetnijim mestom za život", rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava. 

On je podsetio da je obnovljen Obilićev venac, koji je sada pretvoren u pešačku zonu, te dodao da sledi i izgradnja podzemnih garaža, što je ambasadorka Francuske pohvalila.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji francuske škole na području projekta "Beograd na vodi".

Gradonačelnik je ambasadorki Moro poželeo puno uspeha u daljem radu i izrazio nadu da će ona, i kada ode sa mesta ambasadora u Srbiji, ponovo posetiti Beograd.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost