FORMIRA SE RADNA GRUPA MUP-A ZA SUZBIJANJE NASILJA NAD ŽENAMA!

 
 
 
Njenim formiranjem biće uspostavljena intenzivnija saradnja MUP-a sa specijalizovanim ženskim nevladinim organizacijama.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova biće formirana radna grupa za suzbijanje nasilja nad ženama, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra Nebojše Stefanovića sa predstavnicama organizacija "UN women" i Ženska platforma za razvoj Srbije.

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova detaljno će analizirati sve slučajeve porodičnog nasilja, a činiće je predstavnici Direkcije policije, koji se bave problematikom porodičnog nasilja i predstavnice organizacija "UN women" i Ženske platforme za razvoj Srbije, saopštio je MUP.

Njenim formiranjem biće uspostavljena intenzivnija saradnja MUP-a sa specijalizovanim ženskim nevladinim organizacijama koje pružaju usluge ženama u situaciji nasilja.

Na sastancima će biti razmatrani predlozi koji će biti upućeni Savetu za suzbijanje nasilja u porodici Vlade Srbije, kako bi ova grupa pružila punu podršku radu Saveta, navedeno je u saopštenju.

 

 

Telegraf
Foto: Facebook/NUNS1994

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost