Izvor:
21.07.2017 u 15:55
0

Sezonski radnici u Nemačkoj :POSAO U NEMAČKOJ PLAĆEN 150 EVRA?

Od dela ovog iznosa odbija se porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju natrag, ako ulože zahtev na kraju poreske godine.

– U sektoru poljoprivrede radi se naporno i za naknadu od oko osam i po evra po satu bruto, što je za veliku većinu Nemaca jako niska plata, tako da su oni nezainteresovani za tako naporan, a slabo plaćen posao. Ipak, vrlo je atraktivan strancima, naročito Hrvatima i Poljacima – kazao Mario Koturić, član Uprave Hrvatskoga ekonomskog saveza u Frankfurtu za "Slobodnu Dalmaciju".

Od dela ovog iznosa odbija se porez, ali sezonski radnici taj plaćeni porez mogu da dobiju natrag, ako ulože zahtev na kraju poreske godine, što malo sezonskih radnika zna jer ne poznaju njihov zakon.

Mišljenja na internet forumima su podeljena – od oduševljenja brzom zaradom, do razočarenja visokim cenama, posebno cigareta i drugih luksuznih artikala.

Kao nedostatke najčešće navode to što se radi "po ceo dan" (nije precizirano), što je smeštaj navodno u radnim barakama i što obilan pobrok košta 10 evra po danu, ali zato navode da pauza za ručak traje sat vremena.

izvor/telegraf

foto/vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter