Izvor:
03.08.2017 u 22:20
0

STIŽE PRAVILNIK ESTRADNIM UMETNICIMA: Ministarstvo uvodi red!

Ministarstvo kulture uskoro će završiti novi pravilnik koji definiše na koji način će neko moći da postane član Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije.

MINISTARSTVO kulture uskoro će završiti novi pravilnik koji definiše na koji način će neko moći da postane član Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, najavljeno je povodom potpisivanja posebnog kolektivnog ugovora o radnom angažovanju muzičara u ugostiteljstvu.

Prema rečima Dragiše Golubovića, predsednika Sindikata estradnih umetnika, pored utvrđenog najnižeg iznosa honorara izvođača za mesečni angažman, od 22.620 dinara, kolektivnim ugovorom definisano je i pitanje bezbednosti izvođača i opreme.

Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije ocenio je da je ovaj kolektivni ugovor koji ima prošireno dejstvo "istorijski potez".

– Profesija estradnih umetnika je godinama radila u mraku – rekao je Atanacković. – Sada će im ovaj ugovor omogućiti da budu prihvaćeni kao i svi drugi radnici u Srbiji. Ovaj model ugovora sa proširenim dejstvom trebalo bi da postane praksa i u drugim sektorima, poput građevinarstva, metalske industrije i poljoprivrede.

Za Dušana Vukovića, potpredsednika Samostalnog sindikata Srbije, bez obzira na to što se dugo čekalo, zaključivanje ugovora između poslodavaca i izvođača, omogućiće da se rad na crno u ovoj oblasti smanji u narednom periodu, jer je ekonomski interes i jednih i drugih da rade legalno.

Izvor/novosti.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter