Izvor:
04.08.2017 u 23:23
0

SAOBRAĆAJNA POLICIJA NAJAVILA RIGOROZNE KONTROLE: Presretači love vozače bez pojasa, kažnjavaju i telefoniranje!

Policija će, pored kontrole brze vožnje, u narednim nedeljama rigorozno kažnjavati nevezivanje pojaseva i korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje… Cilj akcije je da se smanji broj poginulih na putevima, kažu u Upravi saobraćajne policije.

Saobraćajna policija će pored kontrole dozvoljene brzine u narednim nedeljama rigorozno kažnjavati i nevezivanje pojaseva i korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje, najavljuju u saobraćajnoj policiji!

Novi sistem izračunavanja prosečne brzine između dve naplatne rampe, radarima i policijskim presretačima, već daje prve rezultate, jer su vozači postali oprezniji kako bi izbegli kaznu.

Cilj novih mera je da se smanji smrtnost na putevima, jer prema dosadašnjoj crnoj statistici, godišnje pogine 50 ljudi zbog neprilagođene brzine!

Presretači su svuda

Najveća kontrola "presretača" biće na deonicama autoputa od Subotice do Niša, od Beograda do granice sa Hrvatskom i od Ljiga do Preljine, a povremeno i na Ibarskoj magistrali.

Novčane kazne za brzu vožnju se u zavisnosti od prekoračenja kreću od 3.000 do čak 120.000 dinara, dok će svi oni koji ne vežu pojas ili koriste mobilni telefon tokom vožnje morati da plate po 5.000 dinara.

Kako je Informeru rečeno u Upravi saobraćajne policije, neće postajati ni minimum tolerancije za nesavesne vozače.

Za nevezivanje pojasa i korišćenje mobilnih telefona za volanom neće biti ni minimalne tolerancije. Svakom vozaču treba da bude jasno da pojasevi moraju da budu vezani i da u toku vožnje ne sme da se priča telefonom. S toga ćemo na to posebno obratiti pažnju i svako ko bude uhvaćen u tome, moraće da plati kaznu od 5.000 dinara za nevezivanje pojasa i 5.000 dinara za upotrebu mobilnog telefona tokom vožnje – naglasili su u Upravi saobraćajne policije.

Saobraćajni policajci tvrde da će mnogi vozači pokušati da ih pređu, ali da im to neće poći za rukom.

Neki vozači misle da će moći da prevare novi sistem za izračunavanje prosečne brzine između dve naplatne rampe tako što će na nekim deonicama voziti 200 km/h, a na nekima 40 km/h, ili tako što će sesti pored puta i popiti kafu. Međutim, ne bismo im savetovali da to rade jer će sigurno da ih uhvate presretači, koji su neprekidno na putevima, ili mnogobrojni radari. Naši presretači, sa motorima od čak 380 konjskih snaga, sigurno će ih negde sustići – poručuju iz Uprave saobraćajne policije.

Stručnjaci iz oblasti saobraćaja pohvalili su ove mere Saobraćajne policije, za koje smatraju da će znatno smanjiti broj nesreća.

Informer.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter