Izvor:
05.08.2017 u 15:27
0

DAN SEĆANJA NA PROGON I STRADANJE SRBA: U podne sirene širom Srbije!

Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba u oružanoj akciji "Oluja", danas će se u Srbiji u podne oglasiti sirene.

Biće emitovan jednoličan zvuk za prestanak opasnosti, u trajanju od 60 sekundi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pomen žrtvama Oluje u Crkvi Svetog Marka

Pomen žrtvama hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" održaće se danas, 5. avgusta, u Crkvi svetog Marka u Beogradu kao i u drugim gradovima Srbije.

Kako se u saopštenju Komesarijata za izbeglice i migracije precizira tokom "Oluje" je iz svojih domova proterano više od 200.000 krajiških Srba, a život je izgubilo, ili se vodi kao nestalo, više od 2.000 ljudi.

"Uprkos tome što je od sukoba prošlo više od dve decenije, pokušaji uspostavljanja klime poverenja u regionu nisu dali rezultata, pa Hrvatska 4. avgust slavi kao dan pobede, dok Srbi žale za izgubljenim domovima i životima, navodi se u saopštenju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter