Izvor:
10.08.2017 u 15:43
0

DIREKTOR IKEA KOMPANIJE: Cene u Srbiji niže nego u regionu!

Generalni direktor IKEA kompanije za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbek izjavio je danas da su cene u robnoj kući koja je danas otvorena u Beogradu niže nego u regionu, kao i da IKEA ima velika očekivanja s obzirom da raste kupovna moć u Srbiji.

Na pitanje da li očekuje da više srpskih proizvođača radi za Ikeu kazao je da je Ikea jedan brend za koji radi više kompanija i da očekuje da se proširi broj proizvođača iz Srbije, ali da je za sada rano davati podatke o tome.

Nakon otvaranja Vanoverbek je rekao da će ljudi imati više interesovanja za kupovinu nameštaja zbog dolaska Ikee i da će samim tim na tržištu biti mesta za druge prioizvodače.

„Nudimo dobar kvalitet i dizajn po pristupačnim cenama“, kazao je on nakon zvaničnog otvaranja robne kuće Ikea.

On je istakao da je ta robna kuća važan doprinos razvoju srpske ekonomije, s obzirom da su uložili 70 miliona evra u taj projekat i u njoj zaposlili oko 350 radnika.

Naglasio je da je to prva robna kuća u Srbiji, ali i jubilarna 400-ta u mreži Ikea u svetu.

Dodao je da Ikea svojim radnicima nudi dobre plate i uslove rada, kao i mogućnosti za dalje napredovanje.

Na pitanje da li će cene biti još niže istakao je da je princip Ikee kada dolazi prvi put u neku zemlju da startuje uvek sa najnižim cenama na tržištu što je slučaj i u Srbiji, te dodao da su cene u robnoj kući u Beogradu čak i nešto niže nego u regionu.

Prema njegovim rečima cene su snižene zato što nije kupovna moć tako velika kao u nekim drugim zemljama, ali podvlači vidi da se kupovna moć povećava.

„Pozitivno se razvija kupovna moć Srbije“, podvukao je Vanoverbek.

On je rekao da žele da vide šta je ono specifično za ovo tržište i da to ponude građanima Srbije.

Tanjug
Foto: Twitter/telegrafrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter