Izvor:
10.08.2017 u 19:05
0

POČEO SABOR TRUBAČA U GUČI: Zlatnu trubu spustili padobranci!

Podizanjem saborske zastave, himnom "Sa Ovčara i Kablara" i pucanjem prangija, danas je zvanično počeo 57. Sabor trubača, a otvorio ga je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rečima da je Guča uvek bila mesto za one najbolje.

"Guča je ne samo prestonica trube, već je zahvaljujući ovom saboru i Guči, Srbija brendirana kao zemlja trube, važna turistička manifestacija. Zahvaljujući saboru imamo sve više, ne samo posetilaca, već i turista, jer ovakve manifestacije postaju jedan od glavnih faktora u odluci čoveka da odabere određenu turističku manifestaciju", istakao je Ljajić.

Prema njgovim rečima, najvažniji faktor zbog čega ljudi dolaze da posećuju neku destinaciju su stabilnost i bezbednost.

"Organizacijom ovog sabora, pokazujemo da je Srbija bezbedna i stabilna zemlja i nema važnije stvari od te da možete doći na jednu manifestaciju bez straha i brige da će se nešto dogoditi", rekao je Ljajić.

Saborsku zastavu i Zlatnu trubu, koja će biti dodeljena ovogodšnjem pobedniku, spustili su padobranci.

Domaćin 57. Sabora trubača Miloljub Aleksić, poželeo je svim posetiocima sabora da se uz veselje, tubače, dobru hranu i piće provedu dobro.

"Navijajte i za vaše favorite, a ako oni ne pobede, čestitajte onima koji pobede", poručio je Aleksić.

On je rekao da je ideja o besplatnom ulasku u Guču i na sve programske sadržaje upravo potekla od ministra Rasima Ljajića.

Za ovu kulturno-umetnička manifestacija mnogi kažu da je srpski Vudstok. U proteklih 56 godina prestonicu trube je posetilo oko 20 miliona domaćih i stranih gostiju.

Do nedelje će prestonicom trube prodefilovati više od 50 orkestara. Ove godine u finalu će se takmičiti čak 19, pošto su se tri plasirala iz sinoćnjeg polufinala.

Za večeras su predviđeni koncerti trubačkih orkestara Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, Dejana Petrovića i Big Benda, kao i majstora trube Dejana Lazarevića.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen/tourismserbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter