parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

U EMISIJI "POSLE RUČKA": Istražujemo da li se lekovi zloupotrebljavaju u Srbiji?

U emisiji "POSLE RUČKA" istraćujemo koje lekove treba piti a koje ne, kakvog su nam kvaliteta medikamenti i kakve su procedure za njihovo puštanje na tržište. 

Nadležna ministarstva apeluju na povećanu zloupotrebu lekova u Srbiji i kampanjama smanjuju nepotrebno korišćenje antibiotika i suplemenata kod stanovništva, što je osnov za svakog zdravog čoveka. Gde najviše, kao građani i pacijenti – grešimo?  Kako edukovati stanovništvo? Greše li li negde i medicina i farmakologija? Zašto se građani sve više oslanjaju na internet pri rešavanju svojih problema? Može li se kontrolisati i treba li se kontrolisati tržište suplemenata?

 Ima li zloupotreba u sportu...gde smo kada je reč o antidoping borbi...da li smo negde „zagubili“ sposrtska nadmetanja?

Kakva je situacija u psihijatriji u Srbiji...šta dovede čoveka do zavisnosti...na koji način možemo da se odupremo „pritisku spolja“ – „budi najlepši, budi najbolji“...zašto „gutamo“ lekove...

O svim ovim temama govoriće naši gosti: Pavle Zelić, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, prof, dr Silva Dobrić, Institut za naučne informacije VMA, Centar za medicinsku i naučnu informatiku, prof. dr Milan Milić, psihijatar i psihoterapeut (do skoro radio u KBC „Laza Lazarević“ Kliničkog centra Srbij), Milica Bursać, novinar i autor brojnih emisija o zdravom životu, Tamara Gavrilović, Dr medicine sporta (Republički zavod za sport).

Gledajte emisiju "POSLE RUČKA" malo posle 16 časova.

 

happytv.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Ispovesti
02:30 Parovi - Live