Izvor:
22.08.2017 u 22:03
0

Uskoro: GIMNAZIJA VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTA!

Gimnazije će od sledeće godine biti mnogo drugačije nego što su danas, tj. ove školske godine. Tri osnovna smera, opšti, prirodni i društveni, u prvoj godini će imati potpuno drugačiji program.

Od sledeće školske godine, učenici će već u prvoj godini birati jedan od pet paketa izbornih predmeta. Ponuđeni paketi biće biznis i ekonomija, pravo i globalna politika, ekologija, sport i zdravlje i umetnost.

Taj izborni paket predmeta odabran u prvoj godini će već u drugoj godini moći da se menja i to u skladu sa interesovanjima svakog pojedinačnog učenika.

U trećoj i četvrtoj godini postojaće obaveznost izbornih predmeta.

Biznis i ekonomija će gimnazijalce usmeravati ka studijama iz te oblasti, što je i najčešći izbor srednjoškolaca.

Pravo i globalna politika su najpopularniji u svetu, jer se uče politička geografija, sociologija, geostrategija, politička ekonomija i daju veliku mogućnost rada kroz projekte.

Umetnički paket će biti usmeren ka vizuelnim umetnostima i drami, jer je muzički koncept razvijen kroz mrežu osnovnih i srednjih muzičkih škola.

Ekološki koncept može da ima i društveni i prirodni pristup, od biologije, hemije, fizike do pravnog i ekonomskog okvira.

Sport i zdravlje predviđeni su za učenike koji žele da studiraju medicinsku grupaciju fakulteta ili fizičko vaspitanje.

izvor/magtv

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter