Izvor:
13.09.2017 u 16:18
0

Albanci u Tuzima najavili protest zbog školskog programa!

Roditelji učenika OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima, koje naseljavaju Albanci u Crnoj Gori, najavili su bojkot nastave ukoliko se njihovoj deci ne omogući da slušaju predavanja na maternjem jeziku.

To im, tvrdi predsednik Saveta roditelja Rako Camaj, nije omogućila uprava te ustanove i Ministarstvo prosvete.

Zato su iz ovog vladinog resora od škole tražili punu informaciju o ovom slučaju. Međutim, iz ove obrazovne ustanove poručuju da je problem već rešen i da nema potrebe za medijskom prepiskom.

Camaj za podgorički portal CdM ističe da su bezuspešno upućivali zahteve upravi škole i Ministarstvu prosvete da za obrazovanje učenika na albanskom jeziku angažuju predavače koji ispunjavaju zakonske norme za ovaj posao, čime im se krši ustavno pravo da se obrazuju na svom jeziku.

izvor/tanjug.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter