Izvor:
20.09.2017 u 17:13
0

Ministar Vulin: NEĆEMO ČLANSTVO VEĆ SARADNJU SA NATO PAKTOM!

Srbija hoće saradnju sa NATO paktom, ali treba svima staviti do znanja da nećemo da budemo članica ni tog, niti bilo kog vojnog saveza, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Govoreći o svojoj, za petak zakazanoj poseti sedištu NATO pakta u Briselu, Vulin je za televiziju Pink rekao kako je Partnerstvo za mir optimalni nivo saradnje sa Alijansom, te da će Srbija sarađivati sa tim vojnim savezom, ali da niko ne treba da očekuje da će postati njena članica.

"Nastavićemo da vežbamo zajedno, da se obučavamo, da učimo od njih, a stavićemo im do znanja da ne očekuju da budemo deo NATO pakta, kao nijednog drugog vojnog saveza", istakao je Vulin.

Nakon posete Briselu, ministar odbrane ide u Moskvu, u posetu takozvanom ruskom vojnom bloku.

"To je nastavak naših dobrih odosa sa njima, nismo ni njihova članica niti nameravamo da budemo", rekao je on.

Srbija tu ima posmatračkni status što je najviši mogući status osim ukoliko niste članica, naveo je on i dodao da će Srbija nastaviti da vodi računa o vojnoj neutralnosti.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter