parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VULIN: Vojska će imati najveće plate ikada!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će sa najavljenim povećanjem plate u Vojsci Srbije biti veće nego ikada, ali da se radi i na rešavanju stambenog pitanja vojnika.

"Naravno da su plate nedovoljne, ali činjenica je da rastu i sa povećanjem koje se očekuje biće sigurno veće nego što su ih ikada imali", rekao je ministar gostujući na RTS.

Očekuje da će to povećanje biti do kraja godine, kada je u dogovoru sa MMF-om planirano povećanje plate za zaposlene u javnom sektoru.

"Smatram da za pripadnike struktura bezbednosti treba rešavati uvek zajedno i pitanje plata, ali i stambeno pitanje. Vojska, policija, BIA trebale bi da imaju veće plate nego što su ikada imali", dodao je on.

Kako kaže, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta, formirana je komisija i očekuje da će se brzo izaći sa konkretnim predlozima za rešavanje stambenog pitanja za sve strukture bezbednosti, te da očekuje da će to biti i do 30.000 stanova.

"Imamo veliko ulaganje u opremu, oružje. Neutralnost je skupa, sve morate sami da platite, niko vam ne pomaže", naglasio je ministar.

Govoreći o saradnji sa NATO i Rusijom, on je rekao da će Srbija ubuduće zadržati vojnu neutralnost i da će se primenjivati recipročne mere.

"U onoj meri u kojoj se prihvataju naši oficiri u toj meri i mi prihvatamo druge oficire. Nadamo se da će toga biti više i u Ruskoj Federaciji i u NATO", rekao je VUlin.

Tokom nedavne posete i razgovora sa pomoćnikom generalnog sekretara odbrane NATO-a pričalo se, dodaje, kako najbrže normalizovati civilni vazdušni saobraćaj iznad južne pokrajine, ali ne gubeći iz vida da su krovni dokumenti koji to regulišu Rezolucija 1244 i Sporazum u Kumanovu.

Tema je bila i pokušaj da se formira Vojska Kosova za šta članice NATO pakta smatraju da je moguće formirati u skladu sa ustavom i zakonom.

"MI smo odlučno protiv toga. Vojna neutralnost nas ne sprečava da kažemo šta su naši interesi.Rezolucija 1244 je jedina koja reguliše način života na prostoru KiM i jasno kaže ''nema oružane sile osim KFOR-a''.

 

Izvor: tanjug.rs
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:55 Vesti
08:00 TOP - SHOP
08:15 Dobro jutro Srbijo
10:55 Vesti
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Beni Afet serija 
14:55 Parovi - Live
16:20 Posle rucka
17:45 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 UPOZNAJTE PAROVE
19:55 Bingo
20:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 Ćirilica 
slede Parovi - Live