Izvor:
10.10.2017 u 23:13
0

KROZ KOPAONIK SAMO UZ PLAĆENU TAKSU: Od ovog meseca će se naplaćivati ulazak na zimsku planinu iz svih pravaca Srbije!

Ministarstvo životne sredine nedavno je odobrilo svim zaštićenim područjima u Srbiji da naplaćuju taksu motornim vozilima koja prolaze kroz njihovu teritoriju, pa su čelnici NP Kopaonik iskoristili ovu mogućnost jer kako kažu "ko ima para za zimovanje, ima i za taksu".

Javno preduzeće Nacionalni park Kopaonik od ovog meseca će početi da naplaćuje ulazak u Nacionalni park Kopaonik iz svih pravaca, objavljeno je na Instagram stranici "Kopnažici", koju prati veliki broj ljubitelja ove planine i zimskih sportova.

Informacije još uvek nema na zvaničnom sajtu Skijališta Srbije, kao ni na ostalim popularnim stranicama, ali ljudi su prilično neprijatno iznenađeni ovom informacijom, jer je već previše novca potrebno za sedam dana zimovanja, i bez "takse" ulaska u Nacionalni park.

Uostalom, cena za automobil, prema priloženom cenovniku, iznosi 150 dinara dnevno, i možda nije previsoka, jer je u rangu dnevne boravišne takse u ski centru, ali je, kako kažu ljubitelji krova Srbije, reč o principu.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja nedavno je odobrilo svim zaštićenim područjima u Srbiji da naplaćuju taksu motornim vozilima koja prolaze kroz njihovu teritoriju i to do 150 dinara.

Srbija ima pet nacionalnih parkova, 70 rezervata, dok je parkova prirode i predela izuzetnih odlika zajedno oko 30. Međutim, u praksi većina tih područja neće uvoditi takse, pa su posetioci i više nego kivni na ovu odluku čelnika s Kopaonika.

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter