parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

RATEL obavestio kablovske operatere: Televizije sa nacionalnom frekvencijom se moraju prenositi!

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije (RATEL) donela je rešenje o obavezi kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

U saopštenju se navodi da je RATEL rešenje doneo na osnovu zahteva Saveta REM koji je utvrdio listu kanala koje će kablovski operatori biti obavezni da prenose.

Generalni sekretar REM Nenad Janković rekao je za UNS da je REM, u skladu sa članom 106 Zakona o elektronskim medijima, imao obavezu da utvrdi listu obaveznih kanala i da je sada ta obaveza ispunjena.

Član 106 Zakona predviđa da Regulator najmanje jednom u tri godine utvrdi listu radijskih i televizijskih programa koje su dužni da prenose operatori čiji mrežu koristi "značajan broj krajnjih korisnika kao jedini ili prvenstveni način za primanje medijskih sadržaja, a u cilju ostvarivanja javnog interesa i medijskog pluralizma".

Isti član Zakona propisuje i da Regulator zahtev za utvrđivanje obaveze prenosa, zajedno sa listom, dostavlja regulatornom telu nadležnom za elektronske komunikacije, u ovom slučaju RATEL, navodi se u saopštenju UNS.

Na osnovu odredbe člana 100. stav 10. Zakona o elektronskim medijima, operator, osim operatora mreže za terestričko emitovanje, dužan je da, bez naknade, distribuira i emituje osnovne programe javnog medijskog servisa u zoni njihovog pokrivanja, kao i programe četiri pružaoca medijskih usluga, navedenih u listi, navodi se u zahtevu koji je REM poslao RATEL.

U obrazloženju donetog rešenja RATEL navodi da su "listom utvrđeni televizijski programi sa pokrivanjem na teritoriji cele Srbije za koje postoji obaveza prenosa od strane operatora elektronskih komunikacionih mreža, na pravičan, transparentan i nediskriminatorski način u cilju ostvarivanja javnog interesa i zaštite medijskog pluralizma".

 

n1info.rs
Foto: arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live