Izvor:
12.10.2017 u 02:53
0

ZBOG SELFIJA U POVREDAMA: U Srbiji sve više onih koji zarad dobre fotografije rizikuju život!

Zbog povreda prilikom pravljenja selfija sve je više pacijenata u Urgentnom centru, ali i u Univerzitetskoj dečjoj klinici. Pojedinci prave fotografije tamo gde drugi ne smeju i tada nastaju povrede, objašnjavaju lekari.

U svetu na hiljade ljudi godišnje strada prilikom pokušaja da napravi što atraktivniju selfi fotografiju. Zato su svojevremeno u Rusiji uvedena stroga pravila i zabrane prilikom fotografisanja.

Povrede zbog fotografisanja beleže se i u Srbiji. Upozorenja stižu kako iz Urgentnog centra, tako i iz Dečje klinike u Tiršovoj.

Doktor Ivan Rakić sa Odeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije klinike u Tiršovoj rekao je da su imali slučaj pacijenta koji je bio teško povređen baš na ovaj način.

Pacijent je pokušao da napravi selfi sa vrha voza, ali nije znao da će naleteti u polje visokog napona, gde je zadobio teške opekotine. Tri meseca smo ga lečili – rekao je Rakić.

Doktor Rakić navodi da tehnologija ima svojih prednosti, ali da treba biti pažljiv pri njenoj upotrebi.

Ovakve situacije se dešavaju kada se tehnologija da detetu, koje manje zna o opasnostima. Mobilni telefoni se koriste u saobraćaju, kao i slušalice. Fotografišu se gde drugi ne smeju, a to su obično mesta koja su vrlo opasna, i tada se povrede dešavaju – istakao je dr Rakić.

On je nave i primere povreda kod dece nastalih kada su roditelji hteli da ih fotografišu same na stolu, sa kućnim ljubimcem.

Ne postoji bezbedno mesto na svetu ako sami ne vodite računa – zaključio je dr Rakić.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter