parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ZBOG SELFIJA U POVREDAMA: U Srbiji sve više onih koji zarad dobre fotografije rizikuju život!

Zbog povreda prilikom pravljenja selfija sve je više pacijenata u Urgentnom centru, ali i u Univerzitetskoj dečjoj klinici. Pojedinci prave fotografije tamo gde drugi ne smeju i tada nastaju povrede, objašnjavaju lekari.

U svetu na hiljade ljudi godišnje strada prilikom pokušaja da napravi što atraktivniju selfi fotografiju. Zato su svojevremeno u Rusiji uvedena stroga pravila i zabrane prilikom fotografisanja.

Povrede zbog fotografisanja beleže se i u Srbiji. Upozorenja stižu kako iz Urgentnog centra, tako i iz Dečje klinike u Tiršovoj.

Doktor Ivan Rakić sa Odeljenja plastične i rekonstruktivne hirurgije klinike u Tiršovoj rekao je da su imali slučaj pacijenta koji je bio teško povređen baš na ovaj način.

- Pacijent je pokušao da napravi selfi sa vrha voza, ali nije znao da će naleteti u polje visokog napona, gde je zadobio teške opekotine. Tri meseca smo ga lečili - rekao je Rakić.

Doktor Rakić navodi da tehnologija ima svojih prednosti, ali da treba biti pažljiv pri njenoj upotrebi.

- Ovakve situacije se dešavaju kada se tehnologija da detetu, koje manje zna o opasnostima. Mobilni telefoni se koriste u saobraćaju, kao i slušalice. Fotografišu se gde drugi ne smeju, a to su obično mesta koja su vrlo opasna, i tada se povrede dešavaju - istakao je dr Rakić.

On je nave i primere povreda kod dece nastalih kada su roditelji hteli da ih fotografišu same na stolu, sa kućnim ljubimcem.

- Ne postoji bezbedno mesto na svetu ako sami ne vodite računa - zaključio je dr Rakić.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
08:45 TOP - SHOP
09:00 Bolja zemlja
10:40 TOP - SHOP
11:00 FILM
11:55 Vesti
12:05 FILM
12:55 Vesti
13:05 Pazi Paparazzo
14:00 Letnji kamp - Live
16:00 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:10 Glamur
18:35 Upoznajte Parove
22:00 Letnji kamp - Live
02:30 Letnji kamp - Live