Izvor:
12.10.2017 u 21:42
0

NEPREDVIDIVA JESEN: Oktobar topao do čak 26 stepeni! (foto)

U Srbiji će ujutru biti sveže, a ponegde kratkotrajna magla, a u toku dana biće pretežno sunčano i toplije sa maksimalnom temperaturom od 25 stepena, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Na prognozi objavljenoj na sajtu RHMZ, u utorak 26 stepeni, a u sredu će se zadržati takve temperature, možda čak i neki stepen više.

Nada Macura: Psihijatrijski bolesnici da se pripaze

Portparol Hitne pomoći Nada Macura upozorila je da ovakve velike promene najviše štete psihijatrijskim bolesnicima.

Ovo vreme možemo da shvatimo kao blagodet jer miholjsko leto neće škoditi preterano hroničnim bolesnicima, ali se može očekivati da će najviše problema imati psihijatrijski bolesnici. Oni najlošije reaguju na toplo vreme i slabije podnose visoke temperature.

Ljude će najviše pogoditi temperaturne razlike između noći i dana, pa će biti najteže za odevanje jer se mogu očekivati hladnija jutra i noći, dok bi u toku dana moglo biti dosta toplije.

Posebnu pažnju sem psihijatrijskih bolesnika, treba da obrate asmatičari i srčani bolesnici, odnosno oni koji imaju lošiju cirkulaciju", navodi Macura.

Ona savetuje da se iskoristi lepo vreme napolju, naročito jer se virusi lakše šire u zatvorenim prostorijama.

"Takođe, potreban je veći unos tečnosti u bilo kom obliku, a građani ne treba da se baš skinu u kratke rukave i šorceve jer ovo, ipak, nisu letnje temperature. Takođe, dovoljno sna je nešto što je uvek potrebno", dodaje Macura.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter