Izvor:
24.10.2017 u 15:48
0

STRAŠNA VEST: Male boginje stigle u Kragujevac, ima obolelih!

Laboratorijski je potvrđeno u Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" da je osoba iz Kosovske Mitrovice koja je tokom boravka u Kragujevcu razvila simptome bolesti obolela od morbila, pišu Novosti.

Male boginje stigle su sa KiM do Kragujevca.

To je drugi slučaj obolevanja od malih boginja na teritoriji centralne Srbije otkako je na KiM proglašena epidemija, jer je u međuvremenu laboratorijski dokazano da je žena s teritorije opštine Bujanovac koja je imala kontakte sa obolelima u Kliničkom centru Priština obolela od malih boginja.

To su zasad i jedina dva slučaja koja su – od izbijanja epidemije na Kosmetu, u kojoj je do sada u sredinama sa većinskim albanskim stanovništvom registrovano više od 200 obolelih – prijavili zavodi za javno zdravlje na teritoriji centralne Srbije, u Kragujevcu i Vranju, pišu Novosti.

U srpskim sredinama na Kosmetu dosad je zvanično potvrđeno sedam slučajeva obolevanja od malih boginja.

Do izbijanja epidemije na KiM, u prvih devet meseci ove godine, prema podacima Instituta "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je registrovano 12 slučajeva malih boginja (genotip B3) iz prijavljenih epidemija u Kruševcu i Sremskoj Mitrovici.

Happytv.rs/Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter