Izvor:
20.11.2017 u 17:37
0

Bezbednosti dece u digitalnom okruženju je prioritet!

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je, povodom Međunarodnog dana deteta, da je digitalno nasilje jedan od najvećih problema sa kojima se deca susreću u savremenom dobu, ističući da je shodno tome podizanje nivoa bezbednosti dece u digitalnom okruženju prioritet u aktivnostima tog Ministarstva.

Ona je istakla da je Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu razvio novu digitalnu platformu za pružanje saveta i prijavu štetnih i uznemirujućih sadržaja na internetu na adresi www.pametnoibezbedno.gov.rs , podsetivši da se svi građani mogu obratiti Centru i na broj telefona 19833.

– Edukatori Centra nastavljaju redovne prezentacije u školama u Srbiji. Prošle nedelje održana su predavanja za učenike i roditelje u osnovnim školama u Sremskoj Kamenici i u Smederevu, a do kraja ove godine obići će još oko deset škola, navela je Matić, podsetivši da su od početka školske godine održane prezentacije u preko 20 škola za oko 2000 dece i preko 600 roditelja.

Državni sekretar je ukazala da je na novom sajtu Centra sada omogućeno školama, organizacijama, grupama građana, ne samo da preuzmu edukativne prezentacije već i da zakažu predavanje koje će predstavnici centra održati u njihovom gradu ili na njihovoj društvenoj grupi putem digitalnih kanala.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter