Izvor:
27.11.2017 u 21:01
0

TEMPERATURA PADA ISPOD NULE : Do kraja dana najviše snega na jugoistoku zemlje!

U Srbiji će do kraja dana i noćas najviše padavina, i to snega, biti na krajnjem jugoistoku, odnosno u Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, izjavio je meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slobodan Sovilj, koji je najavio i temperature ispod nultog podeoka.

Na tom području u nižim predelima očekuje se stvaranje između 10 i 15 centimetara snežnog pokrivača, a na planinama i više od 20 centimetara. U Negotinskoj krajini će padati samo kiša zbog nešto više temperature.

– Noćas je na severu i zapadu Srbije bilo padavina. Padavine su prestale, a bile su mešovitog karaktera. Bilo je i kiše i snega u nižim predelima, a na planinama samo snega uz stvaranje snežnog pokrivača od pet do deset centimetara – naveo je on i istakao da će danas do kraja dana padavine prestati i u centralnim i zapadnim krajevima, dok će se zadržati na jugu i istoku Srbije.

Na području Beograda jutros je bilo mešovitih padavina, ali su one već prestale i do kraja dana neće biti novih padavina, rekao je Sovilj i dodao da će doći do smanjenja oblačnosti, a u toku noći i do postepenog razvedravanja.

Kako je najavio, sutra će na području Srbije generalno u jutarnjim satima biti umereni mraz, sa temperaturom do -5 stepeni.

– Na području Vojvodine i zapadne Srbije će biti pretežno vedro i dan će biti pretežno sunčan, dok će, uz više oblačnosti, slabog snega biti na jugoistoku Srbije, ali će u toku dana padavine i tamo prestati. Maksimalna temperatura će biti od tri stepena na jugoistoku do sedam stepeni na severozapadu Srbije – rekao je Sovilj.

U drugoj polovini sedmice očekuje se porast temperature, naveo je on i pojasnio da će u toku noći između srede i četvrtka početi kiša koja će se u četvrtak sa zapada zemlje proširiti na sve krajeve.

– U petak i za dane vikenda doći će do pada temperature, prelaska kiše u sneg pa će ponovo u nižim predelima doći do stvaranja snežnog pokrivača – rekao je Sovilj.

Izvor: Tanjug
Foto: Foto:Twitter/sulvidosav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter