Izvor:
30.11.2017 u 19:35
0

ZADOVOLJNI SA 5 %: Povećanje plata sudijama i tužiocima!

Društvo sudija Srbije pozdravilo je odluku Vlade Srbije da u budžetu za 2018. godinu predvidi povećanje plata sudijama i tužiocima. Vlada Srbije je, odlučila da se za pet odsto povećaju plate sudija i tužilaca od januara sledeće godine.

U saopštenju Društva sudija podseća se da je prvim planom budžeta za 2018. godinu, nosiocima pravosudnih funkcija, za razliku od ostalih budžetskih korisnika, nije bilo planirano povecanje plata u iznosu od najavljenih 10 odsto. Nakon što su reagovala strukovna udruženja, kao i najviši sudijski i tužilački organi Državno veće tužilaca i Visoki savet sudstva, Vlada Srbije je donela odluku da se sudijama i tužiocima povećaju plate za pet odsto.

Udruženje tužilaca Srbije je pozdravilo ovu odluku jer se na taj način "ojačava finansijska samostalnost sudija i tužilaca".

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter