Izvor:
05.12.2017 u 21:29
0

STEFANOVIĆ OBIŠAO OBRENOVAC: Opština ustupila zemljište za izgradnju stanova!

Obrenovac je prva opština koja je dala konkretne planove i ustupila zemljište za izgradnju više od 2.000 kvadrata stambenog prostora za sve pripadnike sektora bezbednosti, izjavio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je u Obrenovcu prisustvovao godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije, saopštio je MUP.

– Sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije razgovarali smo o tome šta je najbolje da uradimo za sektor u narednoj godini i kakvi su nam planovi. Hoćemo da iskažemo pažnju prema ovim ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane Srbije u vanrednim situacijama, ali i da vidimo novu viziju razvoja sektora, kroz novu zakonodavnu delatnost, snaženje civilne zaštite i brige o vatrogascima na različite načine – istakao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pripadnici Sektora za vanredne situacije shvatili koliko je značajna uloga koju imaju u društvu i koliko je važno da uvek budu u treningu i da budu spremni da odgovore na sve izazove.

– Naš posao je da učinimo da budu bolje opremljeni i zaštićeni i da ukažemo društvu koliko vatrogasci spasioci, u obavljanju svog posla, rizikuju sopstveni život da bi zaštitili druge. Važno je da društvo shvati koliko je značajna uloga Sektora za vanredne situacije i da podrži rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – zaključio je Stefanović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da održavanje takvog sastanka ima veliku simboliku, s obzirom na požrtvovanost i pomoć koju su pripadnici Sektora za vanredne situacije ukazali građanima Obrenovca tokom majskih poplava 2014. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter