parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

ODRŽANA PRVA SEDNICA SAVETA SRBIJE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Unaprediti sistem zaštite i podrške žrtvama!

 

 

Na danas održanoj prvoj sednici Saveta Srbije za borbu protiv trgovine ljudima je ukazano da su uspostavljeni institucionalni kapaciteti za sistemski odgovor društva na taj problem, a da je neophodno unaprediti pružanje pomoći žrtvama. Na sednici su predstavljene aktivnosti i rezultati u sprovođenju Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava, u periodu 2017-2022. godina.

Zaključeno je da će se "posebna pažnja usmeriti i na unapređenje sistema identifikacije, zaštite, pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, kao i na jačanje kapaciteta Centra za zaštitu žrtva trgovine ljudima".

Na sednici je usvojen je simbol Republike Srbije u borbi protiv trgovine ljudima, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Predsednik Saveta je ministar unutrašnjih poslova

Nebojša Stefanović koji je najavio je da će ubrzo biti formirana interesorna radna grupa koju će činiti predstavnici njegovog i Ministarstva pravde, tužilaštava i drugih relevantnih državnih organa.

Cilj te grupe je "unapređenje proaktivnog sistema otkrivanja slučajeva trgovine ljudima i efikasnije procesuiranja počinilaca krivičnog dela u borbi protiv trgovine ljudima".

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Facebook/NUNS1994

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost