Izvor:
13.12.2017 u 23:04
0

AMSS: Smanjen procenat neispravnih automobila za trećinu!

Besplatna provera tehničke ispravnosti na početku zimske sezone pokazala je kao i pred letnju sezonu, rast ispravnih i bezbednih vozila u Srbiji u odnosu na trezultate ove akcije u prošloj 2016. godini, saopštio je AMS S.

AMS S je u svojim tradicionalnim akcijama utvrdio da je procenat neispravnih automobila u 2017. godini smanjen ispod trećine pregledanih vozila, odnosno za čitavih 10 odsto u odnosu na rezultate u akijama spoevednim u 2016.

Pred početak zimske sezone, od 20. do 25. novembra 2017. godine priliku da besplatno provere tehničku ispravnost svojih automobila na 100 linija tehničkih pregleda AMS S širom Srbije, iskoristilo je 5.000 vozača.

Rezultati pokazuju da svega 28 odsto ima neku neispravnost.

U prošloj 2016. godini bilo je više od trećine, čak 37 odsto neispravnih automobila.

Analiza strukture kvarova u zimskoj ovogodišnjoj akciji, pokazuje da od neispravnih vozila čak 41 odsto ima problem sa kočionim sistemom, 12 odsto sa sistemom za upravljanje, a svetlosna signalizacija nije bila potpuno ispravna kod 34 odsto automobila.

U prethodnoj akciji u junu ove godine najčešći problem, pokazalo se, bili su uređaji za zaustavljanje i to u 38 odsto slučajeva, dok je 32 odsto kvarova detektovan na uređajima za osvetljavanje, odnosno na uređajima za upravljanje 16 odsto .

Podseća se da je Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i uz podršku Asocijacije tehničkih pregleda vozila dva puta godišnje organizuje tradicionalnu akciju besplatne provere tehničke ispravnosti „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

Za besplatnu proveru tehničke ispravnosti najviše su bili zainteresovani vlasnici starijih automobila, koji već pretpostavljaju da postoji neka neispravnost na njihovom vozilu.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter