Izvor:
26.12.2017 u 19:44
0

PREMIJERKA BRNABIĆ PORUČILA LEKARIMA: Učinićemo sve da ostanete u zemlji!

Od početka godine u zdravstvenim ustanovama u Srbiji zaposleno je oko 3.000 zdravstvenih radnika, od čega 1.106 lekara, a u istom periodu urađeno je 90 transplantacija organa.

Za mlade lekare, ali i transplantirane pacijente organizovan je svečani prijem u Palati Srbija, koji su im priredili predsednica vlade Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Premijerka Brnabić, obraćajući se mladim lekarima, rekla je da su izabrali najhumaniji poziv, da Srbija računa na njih i da oni mogu da računaju na Srbiju. Podsetila je da će od 1. januara plate lekara biti povećane za deset odsto, što, kako je rekla, "nije malo, ali nije ni dovoljno".

– Trudićemo se da održimo fiskalnu disciplinu, da bismo mogli i sledeće godine da vam damo ono što ste zaslužili, da vam damo još jedan razlog da ostanete u Srbiji – poručila je Brnabić.

Ona je dodala da su važni i uslovi u kojima rade zdravstveni radnici, te da je vlada radila na obnovi bolnica, domova zdravlja, kliničkih centara. Otvoren je, kako kaže, Klinički centar Niš, a predstoji rekonstrukcija kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

– Nismo krenuli od nule, već iz dubokog minusa. Nije se ulagalo u zdravstvo, ali sada se to menja – naglasila je Brnabić.

Govoreći o značaju donorstva, Brnabić je rekla da je i sama potpisala donorsku karticu.

– Donorstvo je šansa za neke ljude, kada više nema šanse za nas – podvukla je predsednica vlade i dodala da i komplikovane transplantacije postaju standard u Srbiji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je posebno ponosan, jer je tokom godine zaposleno 1.106 lekara i urađeno 90 transplantacija organa. On je dodao da je u poslednje tri godine, od 2014. godine, zaposleno 8.800 medicinskih radnika i da je odobreno 5.500 specijalizacija. Obnova objekata i nabavka nove opreme, kako kaže, bez zdravstvenih radnika ništa ne znači.

Lončar se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić jer, kako kaže, bez njihove pomoći, takvih rezulatat u zdravstvu ne bi bilo.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter