Izvor:
27.12.2017 u 18:49
0

Zagreb optužuje, Beograd demantuje: Ko je poslao migrante na granicu?

Ministar navodi da ostaje pitanje i za Hrvatsku i za EU da li primenjuju sistem azila na svojoj teritoroji i da li migrantima omogućavaju da zatraže azil ako se nadju na njihovoj teritoriji, navodeći da prilikom povratka migranata u zemlju iz koje su ušli na teritoriju duge države mora da se primenjuje sistem readmisije.

“Nije pravni način da policija potisne migrante sa svoje teritorije”, kaže Stefanović. Naveo je da je Srbija dve godine u pregovorima sa Hrvatskom o mešovitim partolama na granici. “Sada je to i uslov za Hrvatsku da bi mogla da pristupi šengenskoj zoni”, rekao je Stefanović i izrazio očekivanje da će Hrvatska uskoro pristati na formiranje mešovitih patrola što će, ocenjuje, olakšati i spustiti sve tenzije na našoj državanoj granici.

Minstar kaže da je za 70 odsto samanjen broj tražilaca azila u Srbiji, te da mali broj migranata zaista zatraži azil u Srbiji.

b92.net
Foto: Twitter/ Watchtower, Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter