Izvor:
17.01.2018 u 22:16
0

PATRIJARH SPC IRINEJ: Ivanović nije napustio KiM ni po cenu života!

Patrijarh SPC Irinej izjavio je da Oliver Ivanović nije napustio Staru Srbiju ni po cenu života, te da je pucanj u njega – pucanj u Srbe i u Srbiju.

U izjavi podom ubistva lidera Građanske inicijative SDP u Kosovskoj Mitrovici, patrijarh je rekao da je zahvalan Ivanoviću što je bio najsvetliji primer našeg roda, rame uz rame sa našim sveštenstvom, monaštvom i svim čestitim Srbima, kao i za sva dobra koja je učinio za srpski narod i Srpsku crkvu.

– Oliver Ivanović je, kao izuzetan poznavalac teške situacije u kojoj se odavno nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, istrajavao u ulozi narodnog i društvenog predstavnika – naveo je patrijarh.

Istakao je da su mnogi bili priseljeni da odu sa teritorije Stare Srbije.

– Ivanović je trpeo pritiske i bio je izložen najvećim iskušenjima – kaže patrijarh i dodaje da, iako je mogao da napusti Kosovo, on to nije hteo da učini ni po koju cenu.

– Ispostavilo se, na žalost, da to nije hteo da učini ni po cenu života – rekao je patrijarh i istovremeno porodici, srodnicima i istinskim prijateljima Olivera Ivanovića, te našem narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, uputio iskreno saučešće sa željom da žive u međusobnoj ljubavi i u miru sa drugim narodima.

– Molimo se Srbima svetiteljima koji večno žive u svetinjama na Kosovu i Metohiji kao čuvari našeg naroda, da umole pobeditelja smrti Vaskrslog Hrista, da podari večni pokoj počivšem Oliveru – naveo je patrijarh.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter