Izvor:
30.01.2018 u 20:14
0

INSPEKCIJE KRENULE U KONTROLU: Ako u roku od 45 dana ne izaberete upravnika zgrade stižu velike kazne!

Komunalni inspektori počeli su u Novom Pazaru kontrolu preostalih 60 stambenih zgrada kako bi proverili da li su njihovi stanari izabrali upravnike i da li su upisani u registar stambenih zajednica, rečeno je u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Rukovodilac tog Odeljenja Nermin Bejtović za lokalni Radio sto plus izjavio je da je zakonski rok, sa produžetkom, za registraciju zgrada istekao 29. januara i da su oni napravili operativni plan obilaska stambenih jedinica u Novom Pazaru.

– Inspektori će vlasnicima stanova, odnosno stambenoj zajednici, dati rok od 30 dana da izaberu upravnika i registruju zgradu, a ukoliko ne urade ni do tad, imaće još dodatnih 15 dana. Nakon toga biće uvedena prinudna uprava – kazao je Bejtović.

Prinudni upravnik će biti izabran sa liste od 525 profesionalnih upravnika.

Među njima je i Novopazarka Emira Bejtović, jedina iz ovog dela Srbije koja je prošla obuku i stekla licencu za taj posao.

Ukoliko u tom roku od 45 dana stanari ne ispune sve obaveze, novim Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada propisane su novčane kazne od 50.000 do dva miliona dinara. Prema najnovijim podacima Odeljenja za stambene i komunalne poslove, od 85 stambenih zgrada u Novom Pazaru stanari njih 25 su izabrali upravnike i upisali ih u registar stambenih zajednica.

U svim slučajevima su se vlasnici stanova odlučili da za rukovodioca zgrade izaberu jednog od stanara, a ne profesionalnog upravnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter