Izvor:
01.02.2018 u 21:39
0

IZVANREDNI REZULTATI: Nastavljen trend rasta broja putnika u beogradskoj vazdušnoj luci! (foto)

Na aerodromu "Nikola Tesla" u januaru je zabeleženo 333.989 putnika, što je nov apsolutni mesečni rekord

Time je nastavljen 19-mesečni trend rasta broja putnika u beogradskoj vazdušnoj luci.

U posmatranom mesecu je obavljeno 4.180 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 9 odsto, saopštio je Aerodrom.

Beogradski aerodrom je u januaru 2018. zabeležio i izvanrednu tačnost (redovnost) polazaka svih letova od čak 91,2 odsto.

Naime, renomirana britanska institucija OAG, koja najdetaljnije prati redovnost avio-saobraćaja u celom svetu, okarakterisala je u godišnjem izveštaju za 2017. godinu kao izvrsnu svaku prosečnu redovnost polazaka koja je viša od 85 odsto za kategoriju aerodroma koji imaju između 2,5 i pet miliona sedišta u odlasku na godišnjem nivou, a u koju spada i beogradski aerodrom.

Takođe, procenat letova sa velikim kašnjenjem u januaru je iznosio samo 1,6 odsto, dok prosečno kašnjenje svih polazaka iznosi 5,17 minuta.

Izvanredni rezultati na početku godine daju osnova za verovanje da će aerodrom "Nikola Tesla Beograd" u 2018. godini zauzeti visoko mesto u Evropi i svetu prema tačnosti polazaka letova.

Sa aerodroma "Nikola Tesla" trenutno tokom zimske sezone 26 avio-kompanija u redovnom avio-saobraćaju putnicima omogućava direktne letove ka 61 destinaciji u 36 država na četiri kontinenta.

Prema najavama, ponuda atraktivnih letova sa beogradskog aerodroma biće nastavljena direktnim letovima iranske nacionalne avio-kompanije Iran Air, koja će prestonice Srbije i Irana povezati nakon 27 godina.

Već 19. marta i druga iranska avio-kompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija EeasyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin.

U saopštenju se podseća, da je 2017. godine beogradski aerodrom ugostio 5.343.420 putnika i da je "Nikola Tesla" jedini aerodrom u regionu koji se nalazi na listi 100 najprometnijih aerodroma u Evropi.

Izvor: Informer
Foto: Wikipedia, Facebook/Air Serbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter