Izvor:
02.02.2018 u 02:25
0

OBOLELO 100 MEDICINARA OD MALIH BOGINJA: Počela vakcinacija zdravstvenih radnika!

Zbog epidemije malih boginja, koja ne jenjava od oktobra prošle godine i koja je pogodila i više od 100 lekara, medicinskih sestara i drugog osoblja po bolnicama i domovima zdravlja, u Srbiji je počela obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika MMR vakcinom!

Vakcinacijom će sada biti obuhvaćeni svi medicinari rođeni između 1971. i 1989. godine koji nisu ili su nepotpuno vakcinisani, odnosno koji su dobili samo jednu dozu cepiva od malih boginja. Zlatibor Lončar je izjavio da se epidemija malih boginja nikad ne bi ni desila da su roditelji slušali zdravstvene radnike, a ne „pojedine estradne umetnike“.

Vakcine su raspodeljene po zdravstvenim ustanovama i počinje vakcinacija. Očekuje se i donacija MMR vakcina od Svetske zdravstvene organizacije. Imamo dovoljno vakcina za sve. Epidemija se ne može zaustaviti dok obuhvat vakcinacijom ne bude veći od 95 odsto – rekao je ministar Lončar i dodao da „sve ovo što se dešava kako bi se suzbila epidemija malih boginja neplanirani trošak budžeta“ i da je taj novac mogao da se iskoristi u druge svrhe.

Od oktobra prošle godine u Srbiji, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovana su ukupno 1.543 slučaja malih boginja, među kojima je i beba stara 15 dana.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter